Dev organizasyonda sektörü Yıldırım temsil etti

Plastik atıkları yüksek teknoloji ve inovatif yöntemlerle doğaya zarar vermeden dönüştürerek yeniden üretime kazandırma alanında ülkemizin öncü markası olan Burpol Polimer Plastik’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, Ernst & Young (EY) tarafından 55 ülkeyi kapsayan “EY Girişimci Kadın Liderler Programı” kapsamında düzenlenen “EY Girişimci Kazanan Kadınlar Konferansı”nın konuşmacıları arasında yer aldı.

Dev organizasyonda sektörü Yıldırım temsil etti

Geri dönüşüm sektörünü temsilen dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kadın girişimcilere yönelik bir konuşma yapan Yıldırım, “plastik sürdürülebilirliği” ve “döngüsel ekonomi” başlıklarında görüşlerini açıkladı.

Dünyanın 140 ülkesinde faaliyet gösteren denetim ve danışmanlık kuruluşu Ernst & Young (EY) tarafından düzenlenen “EY Entrepreneorial Winning Women – “Girişimci Kazanan Kadınlar Konferansı” çeşitli ülkelerden alanında uzman isimlerin katılımıyla 24-26 Nisan tarihlerinde İstanbul’da yapıldı. 55 ülkeyi kapsayan ve başarılı kadın girişimcileri bir araya getiren program, küresel çapta 17 yıldır yürütülüyor.

Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında plastik atıkları ham maddeye dönüştürerek yeniden ekonomiye kazandıran Burpol Polimer Plastik’in kurucu ortağı ve Genel Müdürü İlkay Yıldırım, geri dönüşüm sektörünü temsilen konferansta bir konuşma yaptı.

“PLASTİK, DOĞAL HAYATI TEHLİKEYE ATIYOR”

Modern hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen plastiğin, ambalajdan tekstile, inşaattan tıbba kadar birçok alanda kullanıldığına işaret eden Yıldırım, “Ancak plastik kirliliği, küresel bir çevre tehdidi haline gelmiştir. Plastik atıklar, denizleri ve toprakları kirletiyor, vahşi yaşamı tehlikeye atıyor ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu yüzden plastik sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomi hayati bir önem taşımaktadır” dedi.

“Plastik sürdürülebilirliği”nin, plastik kullanımının çevreye olan etkisini en aza indirecek şekilde plastiklerin üretilmesi, kullanılması ve geri dönüştürülmesi olarak ifade edilebileceğini söyleyen İlkay Yıldırım, “Döngüsel ekonomi ise, atıkların minimuma indirildiği, ürünlerin yeniden kullanıldığı ve geri dönüştürüldüğü bir ekonomi modelidir” diye konuştu.

Plastik kullanımını sürdürülebilir hale getirmek için yapılabilecek çalışmaları 4 ana başlıkta toplayan İlkay Yıldırım, bunları şöyle sıraladı : “Plastik tüketimini azaltmak, plastikleri geri dönüştürmek, yenilenebilir plastik kaynakları kullanmak ve plastik sektöründe teknolojik gelişmeleri takip edip, uygulamak”.

“BURPOL, PLASTİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE ÖNCÜ”

İlkay Yıldırım, konuşmasında plastik sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomi konusunda Burpol Polmer Plastik olarak yaptıkları çalışmaları çeşitli ülkelerden gelen kadın girişimcilerle paylaştı. Burpol’ün, tamamen plastik atıkları geri dönüştürerek, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine yönelik granül ham madde ürettiğini ve geri dönüşüm sektörünün bu alanında öncü olduğunu dile getiren Yıldırım, “Burpol’ün döngüsel ekonomiye katkıları; plastik atıkların bertaraf ihtiyacını azaltmak, böylelikle çevre kirliliğini önlemek, ham petrol kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmak ve nihayetinde ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Burpol’ün kuruluş öyküsünü de katılımcılara aktaran İlkay Yıldırım, “Geri dönüşüm yoluyla plastik atık sorununa çözüm üretmenin ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Plastik atıklar çöp değil milli servettir. Yeter ki değerlendirmesini bilelim. Burpol’ün kuruluş hikayesi, girişimciliğin sadece bir fikirden ibaret olmadığını, aynı zamanda tutku, kararlılık ve zorluklarla başa çıkma becerisi gerektirdiğini de gösteriyor. Bu yolda edindiğim deneyimler bana, her zaman daha iyisini yapmaya ve sürdürülebilir bir dünya için çalışmaya devam etme ilhamı veriyor. Burpol'ün hikayesi sadece benim değil, tüm ekibimin de hikayesidir. Bu zorluğun üstesinden gelmek ve bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için birlikte çalıştık. Her birinin emeği ve katkısı için minnettarım. Umarım Burpol'ün hikayesi, plastik kirliliğiyle mücadeleye ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaya ilham kaynağı olur. Hep birlikte çalışarak bu sorunu çözebilir ve daha temiz, daha sağlıklı bir dünya yaratabiliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER